juni.. nanting.. ?


Ja nu sitter jag och Asa har och ska forsoka sammanfatta lite om den tiden som gatt sen vi akte fran Brisbane och inte har skrivit mer..

Direkt fran brisbane var forsta stoppet Beerwah - dar vi gick pa Australia zoo. men vi sag inte steve orvin men hans fru och dotter. lite kul. det var massor av shower dar fast lite trakigt att det var mulet och hangde regn i luften :( men vi hade det kul och bra anda.

I Beerwah var vi tva natter och sen bar det ivag till Gladstone dar vi gick i stan och var pa stranden. var fortfarande inte super bra vader men ganska varmt i alla fall..

Capricorn Caves var stoppet nu och dar gick vi en guidad tur i grottorna.. samma som forra gangen vi var har men i ar var den mycket battre och hon som guida beratta om en avntyrs tur man kunde gora oxa om man ville sa pappa kolla upp det och man var tvungen att vara over 16 men dom hade en familje tur och som var lite lattare. de boka en san tur och dagen efter var vi uppe vid grottorna kl kvart i nio och fick en varsin hjalm och lampa for att sen krypa omkring bland allt fladdermus bajs och klamma oss igenom de tranga utrymena hon tog in oss i..
det var lite laskigt ibland men man vagade mycket mer an vad jag trodde att vi skulle.. 

Makay var stoppet efter vagen dar vi bara sov en natt bade pa grund av en dalig kamping och det fanns inget speciellt att gora dar.. sa vi sov och akte direkt pa morgonen.. 

Vi stannade inte forens vi kom fram till Harvey Bay dar vi hitta samma fina kamping som forra gangen oxa och som ligger som ute pa kanten av staden.. Har sola vi och tog det lungt efter an massa akande ett tag. var pa stranden en hel dag da killarna brande sig och jag och Asa byggde sand slott :) 
Vi var oxa tvuna att tvatta massa efter regn nu ett tag.. tittade pa solnedgangen och Danile fyllde ar i Sondags sa da var vi och at pa restaurang och forberede for att aka vidare dagen efter.. ungarna bada massa i poolen.. 

Townsville- Har fick jag valja kamping vi skulle bo pa for jag far agera som kartlasare och dom hade inte valt nagon kamping an.. jag tog en big4 kamping som sag bra ut och det visade sig att aven den har var en vi bott pa tidigare.. vi har egen toa och dusch till varje bil och det ar skont efter att ha gatt pa alla kamping toaletter och duschar nu ganska lange.. 
Igar var vi och tittade pa ett jatte stort akvarium med undervattens rev. sag nar de mata fikarna och gick en svang genom stan.. 

Idag har vi varit inne i stan igen och badat i den stora poolen och det var langt att ga sa bara det tog ett bra tag.. 
vid lunch hitta vi inget bra matstalle sa det fick bli Mc donalds.. (inge vidare men funkar) da prat ja en snabbis med erik oxa.. :) :) 
Gick tillbaka och lamna grejerna och sen till som cosmonova och titta pa en film om bergodalbanor och sant.. kul men jag madde inge vidare bra efterat.. :/ 

imorgon blir det nog att aka vidare fast jag vet inte riktigt hur langt vi ska aka det ar 30 mil kvar till cairns men vi har ju inte direkt brottom.. fast alla vill ju komma ditt alla langtar efter att var sista reskamrat ska gora oss sallskap alla saknar erik och dom tjatar pa mig varje dag..

jag sakna honom jatte mycket och har inte forstatt forens nu hur mycket han betyder och hur mycket alla i min familj tycker om honom...! <3

Mia och Sammie ni ar de anda som brukar farsta hur jobbigt det ar med dessa akliga munsar man far..hatar dem! men alskar er ;)

jag ska halsa sa jatte mycket fran alla till alla! 
hoppas ni har det bra.. 

sten


bilder

Road trainalla pa sten
lite bilder nu innan vi aker fran Lotta och upp mot kusten

simon klappar kanguru--->kangaru

en gangtur i bergen mm.
en walk about

trangt nere i grattan nar vi gick mellan stenarna..
trangt
i gruvantermit stavjcklangt

16 juni

Nu har alla ungarna gatt ner till stranden.. jag tror dom skulle fiska och sant.
Loise och Asa bot om till bad klader sa loise kommer val iaf bada men Asa ar ja inte lika saker pa..

igar var vi ivag hela dagen pa Dream World.. skit kul!
Jag, Robin, Loise och Adam akte fritt fall pa 150 meter! det var laskigt men tufft!

Akte stockarna och da kan jag lova att vi var dyngsura! Vred ur vatten fran kladerna efter det men kul anda..
Nar jag val hade fatt alla klader torra, till och med trojan sa hade vi gatt igenom hela parken och gjort det mesta sa da skulle vi gora sant som var roligast en gang till innan vi akte hem och en av sakerna vi gjorde var att aka som runda "batar"..
Vi vart blota forsta gangen vi akte den men den har gangen anu mer! sa det var bara att borja om och forsoka bli torr igen...

Nu ikvall ska jag forsoka fa in lite mer kort pa datan for jag vet inte riktig vad jag ska skriva sa da far ni iaf titta pa dem..

ha det bra allihoppa!

14 juni

syskonen i poolen :)
Idag var jag skit trott nar jag vaknade lag och prata i telefon mitt i natten och sen kunde jag inte somna efter det heller.. :/ inte speciellt bra men det var tvunget..

Tog taget in till stan en stund efter frukost och sa gick vi runt dar och titta. hemskt folk som bor dar jag blev helt slut bara av att tillbringa en dag som nu..
Var duktig idag och gjorde inte av med nagra pengar men det var varre med det igar. da var vi i ett annat kop center och da gjorde jag av med massa pengar. inte bra!

Orkar inte skriva mer nu men ska laga ut iaf nagra bilder sa ni far se hur vi bor och mina galna syskon i poolen..

ja vi far plats!


vecka 3

japp nu ar klockan strax innan atta pa kvallen..

ska ta en dusch nu snart efter dagens gangtur nere vid batarna genom HUR mycket lera, gyttja eller vad man vill kalla det..? men sjonk gjorde man iaf och nar vi kom hem igen var det bara att ta vattenslangen och spola av det varsta..

sen en fraga som alla staller ar vad jag har gjort har och nu har vi ju varit har i tre veckor sa vi har ju hunnit med en del... vad ar det man ska beratta om da?
  • en sak som jag tyckte var bada kul och haftigt var nar vi gick ner som i en hamn och betala for att ga ner till vattnet dar man fick brodbitar att mata fiskarna dar med.. det kanske inte later sa kul men nar fiskar pa en meter kommer fram och tar brod direkt ur hander nar pa en och man kanner hur de suger i hela fingrarna for att fa den lilla brodbiten sa ar det tufft!
jag matar fisk

  • nagot mer som var haftigt var nar vi var nere vid Ayers Rock, den stora roda stenen i mitten. pa dagen akte vi till den och gick runt och titta tog kort och kolla pa massa malningar i bergen och sant.. fast det var typ 1,9 mil att ga runt hela berget och mina minsta syskon orkade inte det plus att pappas mage inte var helt bra sa vi gick en bitt dar det var mest saker att se sen akte vi resten av vagen.. ganska maffigt berg 343 meter hogt och gar ner i marken 6km! vid lunch akte vi tillbaka till kampngen och at i husbilarna och tog det lungt, bada lite och sant...
  • nar klockan var fem akte vi tillbaks till stenen fast sag den nu pa langt hall.. da skulle vi vanta pa solned gangen.. men den var seg.. vi stog darfran fem ochdet tog typ 45 min innan solen ens borjade ga ner men nar den val gjorde det var det skitfade berget i farg. forst nar solen sken var den rod och under tiden blev den morkare och morkare farg sa att nar sole inte langre var uppe sag den gra/brun och trakigt..himmlen skiftade oxa runt om den, forst var den bla sen.. nej jag kan inte forklara det nifar komma hitt ochtitta!
Ayers Rock

Hmm.. annat vi har gjort ar att aka genom det har landet ca 500 mil sa vi har sett endel djur och saker langs vagarna..tex ormar, odlor, faktist spindlar,emuer, massa fula kossor med langa oron och sen far,vildhaster, vilda kameler, dingor och sa klart kangurus oxa..

pappa klappa i en varm kalla vi bada i -->  pappa klappa!

nej da den ar i inte riktigt pa kortet men han klappa en i badet...


foresten sa blev jag lite radd en gang nar jag motte en dingo... det var pa kvallen nagra av de forsta dagarna nar vi hade komit fram till kakadu national park och jag hade gatt ivag for att ringa... nar jag var klar och skule tillbaka till bilarna och gick langs vagen sag jag bara en lag svart skugga som kommer gaende mot mig.. Hjlap tankte jag vad ska jag gora nu jag vill inte mota den langs vagen ensam i morkret.! sa jag stannade tankte och sen kom jag fram till att det smartaste maste vara att baka tillbaka till lamporna langs vagen, sa jag gjorde det och sag att den forstatte ga mot mig sa jag langre bak och da gick den runt mig och over till andra sidan vagen... Puuh!

Jag vet inte hur farliga dem ar men jag ville inte mota den dar och jag tror inte att dem gar pa manniskor men jag vet att for nagot ar sedan sa vart ett litet barn dodat av en dingo..

imorgon ska vi ta taget n till stan och ga och schoppa lite och titta pa stan.. ska bli skont for i dem "stader" vi har akt forbi i oubacken sa har det varit litet lite ruffigt och inte speciellt stort utbud...

jag sager da det dom som sager att jag bor i en hala mitt pa landet i ingenstans ni vet inte vad ni pratar om! har akt pa endel strackor 20mil med ko hagar pa bada sidor om vagen sa langt man ser at varje hall och sen hellt plotsligt ar ett hus dar och folk som bor dar!

vart far de mat ifran och klader? de kan ju inte ta bilen typ 20-50 mil for att handla lite??...

nej nu blir det dax for duschen ni far kommentera och saga om det ar nagot ni vill hora om for jag har tillgang till data tills i helgen tror jag.. da aker vi harifran brisbane och de har jag bara sega kamping datorer som ar skit dyra att hyra...

ha det underbart allihopa och glom inte bort mig. jag finns fast bara pa andra sidan jorden...

men jag kommer hem sen


hej da sa lange fran oss --> hela skaran